Изплащането на пенсиите за юли ще започне от 9 юли и ще

...
Изплащането на пенсиите за юли ще започне от 9 юли и ще
Коментари Харесай

Изплащат преизчислените пенсии от 9 юли

Изплащането на пенсиите за юли ще стартира от 9 юли и ще завърши на 20 юли, осведомят от Националният застрахователен институт (НОИ)

Изплащането на пенсиите посредством пощенските станции ще е съобразно изготвен график, авансово разгласен във всяка пощенска станция. Сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат заверени на 9 юли.

От през вчерашния ден са преизчислени размерите на пенсиите, свързани с трудова активност, отпуснати до 31 декември 2017 година в това число. Преизчислението е осъществено с новата по-висока тежест от 1,169 за всяка година зачетен застрахователен стаж на лицата. Осигурено е нарастване с 3,8% на приемания към 30 юни размер на пенсиите от трудова активност.

Вече се ползва и нов най-малък размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст - 207,60 лева Нови минимални размери имат и всички пенсии, свързани с трудова активност, тъй като се дефинират като % от тази сума, напомнят от осигурителния институт. Такива са пенсиите за застрахователен стаж и възраст, отпуснати при повърхностен застрахователен стаж, за които минимумът се дефинира на 176,46 лева.; пенсиите за инвалидност поради общо заболяване и за неработоспособност заради трудова акцидент и професионална болест, чиито най-малък размер зависи и от избрания на пенсионера % трайно понижена работоспособност; наследствените пенсии, чийто най-малък размер става 155,70 лева

Вече е увеличен и размерът на обществената пенсия за старост - 125,58 лева Спрямо него са определени нови размери на всички пенсии, несвързани с трудова активност, каквито са пенсиите за военна неработоспособност, пенсиите за гражданска неработоспособност, обществените пенсии за неработоспособност и персоналните пенсии, както и другите типове добавки към пенсиите, които се дефинират в % от обществената пенсия за напреднала възраст.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР